Thema

Het thema van Dé Onderwijsdagen 2016 was onderwijs op maat. Wat kunnen onderwijsinstellingen doen om onderwijs persoonlijker en flexibeler te maken?

Voortbouwen op ervaringen

Bij Dé Onderwijsdagen 2016 was bewust voor hetzelfde thema gekozen als bij Dé Onderwijsdagen 2015: onderwijs op maat. We merken dat meer maatwerk in het onderwijs nog steeds noodzakelijk is om persoonlijk en flexibel onderwijs te kunnen bieden. Welke stappen zijn hier al in gezet? En welke acties kunnen we nog ondernemen?

Onderwijs op maat

We hebben gekozen voor onderwijs op maat, omdat dit thema het gehele onderwijsveld raakt en er continu ontwikkelingen zijn op dit gebied. Technologie maakt het steeds beter mogelijk aan te sluiten op de leerbehoeften van individuele leerlingen en studenten. Leerlingen en studenten maken steeds meer gebruik van de mogelijkheden die technologie biedt. Ze gebruiken meerdere ‘devices’, zijn altijd verbonden, gebruiken apps, digitale leeromgevingen of volgen een massive open online course (MOOC) bij een buitenlandse instelling. Er zijn veel mogelijkheden om onderwijs meer gepersonaliseerd en flexibel aan te bieden. Tijdens Dé Onderwijsdagen 2016 lieten we concrete voorbeelden zien en gingen we hierover met elkaar in gesprek.

Laatste wijziging op 11 jan 2017