Programma

Tijdens Dé Onderwijsdagen 2016 stond interactie centraal. Als bezoeker werd je in hands-on workshops, interactieve presentaties en plenaire sessies uitgedaagd om mee te denken over de toekomst van onderwijs op maat. We trapten Dé Onderwijsdagen op maandag 7 november af met de preconferentie over de digitale leeromgeving. Aansluitend was het Trending Dinner als afsluiting van de preconferentie én als start van de congresdagen. Op dinsdag 8 november was de congresdag voor mbo en ho, en op woensdag 9 november was de congresdag voor po en vo. Bij beide congresdagen kwam het overkoepelende thema onderwijs op maat terug in verschillende themalijnen/tracks. Je kon als bezoeker je eigen programma samenstellen door één themalijn volledig te volgen of sessies te kiezen uit de verschillende themalijnen.

 • Preconferentie

  De preconferentie over de digitale leeromgeving op maandag 7 november was de start van Dé Onderwijsdagen 2016. Deze preconferentie was gericht op het volledige onderwijsveld, van primair tot wetenschappelijk onderwijs. Welke eisen worden gesteld aan de digitale leeromgeving en wat is de invloed hiervan op het onderwijs? In het programma waren keynotes en parallelsessies opgenomen.
 • Trending Dinner

  Het gehele onderwijsveld spreekt over en werkt aan onderwijs op maat. Tijdens het Trending Dinner op maandag 7 november ontmoette je, naast collega’s uit het primair tot wetenschappelijk onderwijs, een interessante selectie mensen die dagelijks met technologie en onderwijs bezig is en volgende stappen met gepersonaliseerd leren wil nemen.
 • Congresdag mbo en ho

  Op dinsdag 8 november was de congresdag voor middelbaar beroepsonderwijs en hoger onderwijs. Tijdens deze congresdag waren er naast een keynote en een unconference ook interactieve presentaties en (hands-on) workshops binnen verschillende themalijnen. De themalijnen waren: digitaal leermateriaal, onderwijs op maat, learning analytics, blended en online onderwijs, digitaal toetsen en nieuwe technologieën. Je kon je eigen programma samenstellen door één themalijn volledig te volgen of sessies uit de verschillende themalijnen te kiezen.
 • Congresdag po en vo

  Woensdag 9 november was de congresdag voor het primair onderwijs en voortgezet onderwijs. Tijdens deze congresdag waren er naast een unconference ook interactieve presentaties en (hands-on) workshops binnen verschillende themalijnen. De themalijnen waren: digitaal leermateriaal, onderwijs op maat, digitale geletterdheid en nieuwe technologieën. Je kon je eigen programma samenstellen door één themalijn volledig te volgen of sessies uit de verschillende themalijnen te kiezen.